Coniläppärit 2014 -> 2015, uusi jakolinja

Jyrkän konservatiivinen asennemaailma iskee näinä vaikeina aikoina myös coniläppäreihin. Koneiden uusiutuessa tehdäään laitteiston osalta pari rajanvetoa kahteen koneluokkaan.

Ns. vakioconiläppärit ovat jatkossa Core i-sarjan prosessoreilla varustettuja, käytännössä i5 ja i7 malleja. Niissä on aina SSD, laajakuvanäyttö ja täysi ohjelmistopaketti: Windows 7, Microsoft Office 2013, LibreOffice, Adobe Reader, Adobe Flash, CCCP, Chrome, Foobar2000, Irfanview, Paint.net, Putty, Silverlight, WinSCP ja VLC. Windows ja Office ovat kaksikielisiä, mutta oletusarvoisesti englanniksi. Näitä koneita tulee tammikuusta alkaen olemaan 15 kpl tarjolla. Merkki on Lenovo ja mallisarjat ovat X201, T410s, T420s ja T510.

Vastaavasti lipunmyyntikoneet ovat keveämpää kamaa. Tiputamme Traconissa olleet Atom-pohjaiset koneet pois ja lopuissa on siten Core2- tai AMD APU -sarjan prosessori. SSD on näissäkin aina, näytöt vaihtelevia ja ohjelmistoja ei asenneta kuin Windows 7 ja Chrome. Nimensä mukaisesti nämä on tarkoitettu esim. e-lippujen vaihtopisteisiin, myös kirpputorin pitämiseen ja muuhun vastaavaan käyttöön missä pelkkä selain riittää. Koneita on tarjolla 12 kpl, merkit ovat Samsung ja Lenovo, mallisarjat vaihtelevia. Ajan myötä tarkoitus olla näissäkin pelkästään Lenovon malleissa.

Näiden välittömistä oheislaitteista sen verran, että päteviä verkkoon kytkeytyviä mustavalkolasereita on noin 10 kpl saatavilla.

Lainakäytännöt ovat samat. Laina on maksuton. Mieluiten vähintään 3 kuukauden ennakkovaroitus, lainaaja vastaa vakuutuksesta ja logistiikasta, nouto ja palautus sovittavissa alustavasti Tampereelle, Hämeenlinnaan tai pidemmällä varoajalla myös Vantaalle.

Explore posts in the same categories: Conit, Tekniikka

Comments are closed.