Coniläppärien rinnalle graafinen työasema

Coniläppärien kausi 2014 alkaa ennakoidusti ja uusia (uudempia) koneita alkaa tippumaan vähitellen saataville T510- ja T420-sarjoista. Läppärien rinnalla olen näperrellyt toista projektia, coneihin lainattavissa olevaa graafista työasemaa. Operaatio alkaa olemaan lähellä valmista.

Mitä graafinen kone on syönyt? (päivitetty 04/2015)

Kyseessä on Mac Pro 5,1 (mid-2010) työasema kahdella neliydinprosessorilla, 32 gigalla muistia, 512 gigan järeällä SSD-boottilevyllä ja 2×2 teran RAID-pakalla. Sovelluspuolelta löytyy Adobe Creative Cloud ja Microsoft Office for Mac. USB3-kortti on asennettu lisävarusteena jotta muistikorttien ym. käsittely nopeutuu.

Mitään de facto vakionäyttöä tähän ei ole, mutta aina sitä jonkin tason IPS-paneelillinen löytyy matkaan – joskin näyttöjä tuntuu ihmisten olevan paljon helpompi irrottaa myös paikallisesti coneihin, eikä niitä tarvitse aina roudata kaukaa. Takaa löytyy liittiminä pari mini displayportia ja yksi dvi. Näyttöpiuhoja löytyy kyllä koneen mukaan erilaisia. Ja toki löytyy myös ne silmiinpistävän valkoiset maccinäppis sekä maaginen langaton rotta.

Miksi graafinen kone?

Etenkin isommissa coneissa (Desuconit, Tracon) on ollut jo pitkään käytäntöä pitää graafista työasemaa paikalla. Tätä ovat käyttäneet valo- ja videokuvaajat ainakin ja coninaikaista printtimatskua on tällaisella myös tavattu taittaa. Koneet on tupattu lainaamaan milloin keneltäkin coniitilta ja on aina pienoinen homma saattaa henkilökohtainen kone sosiaaliseen yleiskäyttöön. Conien yhteinen graafinen työasema on helpommin napattavissa matkaan ties minne. Lisäksi raskaan videomateriaalin voi jättää raidipakalle, josta voin sen palautuksen jälkeen tuupata nopealla piuhalla conien media-arkistolevyille konehuoneellamme.

Tämän arvoista konetta ei ihan pelkästään paria coniviikonloppua varten pykätä, joten sillä on ajoittaista käyttöä myös yrityspuolella. Periaate on sama – lyhytaikainen graafisen koneen tarve.

Miten lainaan?

Lainaperiaate on sama kuin läppäreissä. Sähköpostia (osoite: yllapito (ät) b2.fi) hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Logistiikka sovitaan tapauskohtaisesti, nouto ja palautus on mahdollista sopia hoidettavaksi Tampereelta, Hämeenlinnasta tai Vantaalta, kunhan varoaikaa on tarpeeksi.

Vastineeksi avusta tapahtumanjärjestäjä noteeraa tiedotuksessaan laitteiden lainaajan (Tietovelhot oy) parhaaksi katsomallaan tavalla, esim. webin ja/tai ohjelmalehden yhteistyössä/kiitokset -sivulla.

Lainaaja vastaa siitä, että kone pysyy kunnossa ja jos toisin käy, lainaaja korvaa aiheutuneen vahingon täysimääräisesti.

Explore posts in the same categories: Tekniikka

One Comment on “Coniläppärien rinnalle graafinen työasema”

  1. Kyuu Eturautti Says:

    Saldo nyt 18 kpl, mallit X200, X200s, T410s, T500, T510, T510i, T420s ja jopa yksi wanha X300. Kaikissa yhäkin SSD:t. Suosituin malli on T410s, 7 kpl, myös X200s ja T500 on edustettu usean kappaleen voimin.