Coniläppärit 2013 -> 2014

Ja taas on aika auringon, eli siis synkimmän vuodenajan, eli siis coniläppärien tilannepäivityksen. Ettei jokaista aiempaa juttua tarvitse lukea, kokoan tässä koko paketin yhteen.

Mitä ovat coniläppärit?

Säätöyhteisö B2 ry:n lainalaitteista suosituimpia ovat ns. coniläppärit, eli kannettavat tietokoneet. Näitä saa lainaan epäkaupallisiin yleisötapahtumiin, eli siis käytännössä yhdistysten tai julkisten toimijoiden järjestämiin tapahtumiin, pääsymaksullisiin ja pääsymaksuttomiin. Laina on maksuton, joskaan emme suinkaan paheksu jos tapahtuman järjestäjä haluaa hyvin onnistuneen tapahtuneen jälkeen myöntää meille vaikkapa 100-200 € tuen juoksevien kulujen kattamiseen. Coniläppärioperaatio maksaa meille n. 500 – 1 000 € vuodessa pyörittää. Itse koneet saadaan kierrätyssopimuksella firmoilta, mutta kuluja tulee mm. leasing-sopimusten lunastusmaksuista, tarvikkeista, varaosista ja korjauksista.

Koneita on tällä hetkellä onnelliset 13 kappaletta.

Mitä coniläppärit ovat syöneet?

Lenovo Thinkpad -tietokoneita, tätä kirjoittaessa mallisarjoista X200s, X300, T410s ja T500. Koneissa on tätä nykyä kaikissa SSD-levy ja 3-6 gigaa muistia. Käyttöjärjestelmä on Windows 7, lisäksi löytyy Office 2013, nämä ovat kaksikielisiä (suomi ja englanti). Lisäksi asennettuna tuoreimmat versiot ohjelmapaketista 7-zip, Microsoft Security Essentials, Google Chrome, Irfanview, Libreoffice, Paint.NET, Putty, Adobe Reader, Silverlight, VLC ja Winscp. VLC on tarkoitus vaihtaa toiseen soittimeen lähitulevaisuudessa. Tapahtumanjärjestäjä voi vapaasti asennella koneisiin lisäohjelmia.

Lainapakettiin kuuluu koneita vastaava määrä loppukäyttäjien ohjeita sekä numerolukittavia turvavaijereita. Lisäksi mukana on inventointilista joka sisältää ylläpitäjän salasanan sekä yksi ylimääräinen virtalähde. Koneet toimitetaan yleensä muuttolaatikoissa pakattuna niin, että ne kestävät varovaista kuljetusta, mutta eivät itellointia.

Miten coniläppäreitä saa tapahtumalle?

Coniläppäreiden lainasta tulee sopia ajoissa, vähintään 3 kuukautta ennen tapahtumaa, esim. sähköpostitse (yllapito ät b2.fi). Nouto ja palautus tehdään joko Tampereelta, Hämeenlinnasta tai Vantaalta, noin viikko ennen ja jälkeen tapahtuman. Kiireisimpinä kausina näistä järjestelyistä voidaan joutua tiukentamaan aikataulua ja/tai noutopaikkaa.

Koneissa on lainaajaa (Tietovelhot oy) mainostava taustakuva, jonka saa vaihtaa kunhan lainaajan nimi mainitaan siinä (ks. Desuconin esimerkki). Tapahtumanjärjestäjää pyydetään noteeraamaan tiedotuksessaan laitteiden lainaaja parhaaksi katsomallaan tavalla, esim. webin ja/tai ohjelmalehden yhteistyössä/kiitokset -sivulla.

Tapahtuman tulee logistiikan lisäksi vakuuttaa itse koneet. Jos jokin kone ei palaa tai palaa rikkinäisenä, siitä tulee hyvittää inventointilistassa mainittava korvausmäärä, tällä hetkellä 300-400 € per kone. Rikkinäiset turvavaijerit aiheuttavat puolestaan n. 20 € menoerän kappaleelta ja räjähtäneen virtalähteen arvo heiluu 50 € tuntumassa. Mainittakoon, että useamman vuoden ja aikas monen kymmenen tapahtuman lainailun aikana vain turvavaijereita on hajonnut.

Muuta?

Pieni määrä mv-lasertulostimia on myös tarjolla, näitä voi kysellä koneiden mukaan. Myös langallisen ja langattoman verkon tarvikkeita voi kysellä.

Explore posts in the same categories: Conit, Tekniikka

Comments are closed.