Coniläppärit 2012

Viime vuonna toteutin ensi kertaa mittavan lainattavien coniläppärien uudistuksen, josta mainitsin myös tässä blogissa. Palautetta tuli niin ennen asennuksia kuin coneistakin. Tekniikka pelasi hyvin, mutta kehitysideoita tuli sovelluspuolelle. Ohessa tietoa siitä, mitä on tarkoitus tehdä coniläppäreille vuosimallia 2012. Ensimmäiseksi koekaniiniksi pääsee Desucon Frostbite.

Toimisto-ohjelmat

Tässä on yksi asia josta on onnistuttu vääntämään kauan, mutta ihan aiheesta. Ensin oli OpenOfficea, mutta MS Officen tiedostot eivät toimineet oikein. Sitten tuli MS Office, mutta nyt selvisi että se puolestaan ei tuo OpenDocument-muotoisia esityksiä aivan kokonaisena perille.

Ratkaisu oli lopulta helppo: nyt koneissa on sekä Microsoftin Office 2010 että LibreOffice 3.4. Jälkimmäisen myötä koneilla on myös 32-bittinen JRE.

Testimateriaalit

Kaikki lähti siitä, että koneilla oli yksi testivideotiedosto, luonnollisesti Di Gi Charatin Party Night. Sitten eräs Mikko “Mikko Lammi” Lammi ehdotti, että HD-videomateriaalikin voisi testata. Sitten tuli idea että voisi olla jotain äänitiedostojakin eikä vain videoita. Nämä olivat vähän vaihtelevissa sijainneissa koneilla.

Paketoin nyt koko satsin jatkossa C:\Local\Media alle. Party Night on ja pysyy, lisäksi muutama animetraileri 720p ja 1080p -tarkkuuksilla ja pari musikaalista otosta Voices of the Lifestreamista. Lisäksi on asiakirjamallit tyyppejä docx, xlsx, pptx, odp, ods ja odt.

Muuta

Iso pino pieniä päivityksiä on tehty, ohjelmat ovat pykäliä uudempia versioita. Putty Trayn rinnalle on laitettu lisäksi Futty (makuasioista saa kiistellä). Koneiden mukana tuleva laminoitu ohjelappu on päivitetty ja käyttäjän salasana vaihdettu. Uuden ohjelapun tunnistaa sivun alatunnisteessa olevasta “R2:01/2012” tekstistä.

Mallisto ei todennäköisesti kovin rajusti muutu vuoden 2012 aikana, vaan on edelleenkin ainakin valtaosaltaan Lenovon Thinkpadeja mallisarjoista T60, T61, X60 ja X61.

Muilta osin conkoneet noudattavat viime vuoden mallia. Koneita lainataan yhä maksutta coneille ja vastaaville tapahtumille. Lainausehdot ja yhteystiedot löytyvät Anikin foorumeilta.

Explore posts in the same categories: Conit, Tekniikka

Comments are closed.