Päällekäisyyksiä

Tällä kertaa lyhyestä virsi kaunis. Topi Toosi huomasi tuossa päivänä eräänä jotain aika hassua:

  • Kitacon järjestetään 14-16.5.2010
  • Kikucon järjestetään 15-16.5.2010
  • Åcon järjestetään 13-16.5.2010

Suomen kokoisessa maassa kolme conia päällekäin. “Hups”.

Onneksi tällä kertaa päällekäisyydestä tuskin on kauheasti haittaa. Kaikki tapahtumat ovat aika pieniä, Kita ja Kiku järjestetään hyvin kaukana toisistaan ja Åconiin menijöistä enintään kaksi olisi edes teoriassa voinut olla kiinnostuneita noista kahdesta muusta tapahtumasta.

Kuitenkin, kun rupeaa järjestämään conia kannattaa ottaa hyvissä ajoin etukäteen selvää mitä muita tapahtumia ollaan järjestämässä, ja pyrkiä selvittämään niiden aikatauluja. Päällekäisyyttä ei todellakaan halua, mikäli kyseessä on vähänkään isompi con (oli se iso sitten oma tai muiden tapahtuma). Selvityksen kannattaa kattaa myös muiden kuin oman harrastuksen tapahtumien tapahtumien aikataulut. Varsinkin isompien tapahtumien järjestelyihin tarvitaan aika lailla porukkaa, ja samoja naamoja näkee vänkäröimässä niin anime- kuin scifi- kuin rope- kuin tietokonetapahtumissakin. Myös esiintyjissä ja myyjissä on päällekäisyyttä, joten omaa animetapahtumaansa ei todellakaan kannata järjestää päällekäin esimerkiksi Ropeconin kanssa.

Pienempään tapahtumaan yleisöä saattaa hyvinkin saada, mutta järjestyksenvalvojien, myyjien tai esiintyjien kanssa voi olla asiat vähän huonommin. Isommat tapahtumat kun tuppaavat vetämään pieniä paremmin.

Explore posts in the same categories: Conit, Järjestäminen, Ohjeet ja neuvot

2 Comments on “Päällekäisyyksiä”

  1. esuka Says:

    Kitaconin päivämäärä oli muistaakseni joskus kesällä jo tiedossa. Hassua silti tämmöinen.

  2. kartsi Says:

    Åconin päivämäärä on ollut tiedossa viime vuoden toukokuusta asti, se kun on aina sama viikonloppu eli Heltatorstai-viikko (coni kun kestää sen to-su, matkat mukaanlukien, ne ovat oleellinen osa Åconia eli Ölcon :). Mutta kohdeyleisö ei tosiaan ihan hirveän paljoa mene päällekäin, joten ehkä tämä ei tuota ongelmia. Ensi vuoden Åcon V on muuten taas sitten Heltatorstai-viikonloppuna 😉