Post-modernien conien draamasta

Nykyajan tapahtumiin kuuluu se että asiat eivät vain kertakaikkiaan voi olla milloinkaan hyvin. Yleisöä oli liikaa, yleisöä oli liian vähän, yleisö cosplayasi liikaa, yleisössä kaikki eivät cosplayanneet, Janne Kemppi puhui liikaa, Janne Kemppi puhui liian vähän, ja niin edelleen. Viimeisin villitys näyttää olevan se että ihmisistä on oikein kauheata kun *gasp* 13-17 vuotiaat teinit harrastavat pullonpyöritystä, pusurinkeilyä ja kuivanaintia julkisella paikalla, sekä tietysti se että yleisössä jotkut peijakkaan tavikset kehtaavat vain löljyä paikallaan ja viedä näin arvokasta lebensraumia cosplayaajilta!!! Hyi, paha, miten näin voi olla? Ettekö Herran tähden ajattele lapsia?!

Kun miettii miten suhtautuisi tämän kertaiseen sydäntä riipivään ongelmaan, on parempi antaa kuvan puhua puolestaan:
FACEPALM

Äkkiseltään tulisi itse kullekin mieleen, ettei tällainen julkisella paikalla eritteiden vaihtaminen ja muu vastaava sopimaton käytös nyt hyvänen aika voi olla vapaassa Suomessa sallittua. Ilonpilaajana joudun toteamaan että siveellisyyttä kunnolla säätelevät lait katosivat maastamme noin 50 vuotta sitten, josta voitte kiittää vanhempianne ja heidän vanhempiaan hienosta 60-luvun seksuaalisuuden vapautumisesta. Kiittäkää samassa yhteydessä vanhempianne myös punk-muusikin keksimisestä, koska ilman punkkia emme näkisi satoja David Bowien näköisiä j-rokkareita nykyisissä tapahtumissamme. Vanhemmille valokuvausta harrastaville herrasmiehille esitän tässä yhteydessä kehoituksen lukea Suomen Rikoslain 17. luvun pykälät 18, 19 ja 20.

Kuitenkin samasta laista löytyy samaisesta luvusta pykälä 21, joka tarjoaa jotain mahdollisuuksia järjestyksenvalvojille puuttua ongelmaan, otetaanpa suora lainaus:

21 § (24.7.1998/563)
Sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen

Joka tekee julkisesti sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan teon siten, että se aiheuttaa pahennusta, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä rangaistusta, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Ongelmana tällaisessa tietysti on että tässäkin liikutaan harmaalla alueella. Laki ei määrittele mitä “sukupuolisiveellisyys” täsmälleen tarkoittaa. Missä raja siis kulkee? Mitä on pidettävä paheksuttavana? Ongelma on samantyyppinen kuin proppien kanssa, linjan veto siitä mikä on hyväksyttävää ja mikä ei on vaikeaa ja loppu viimein aina jokainen linjan veto on veteen piirretty viiva. Ja yritit kuinka paljon tahansa tehdä asian oikein on lopputulos aina sama – olet fasisti!

Basisti suuhun ja fasisti kuuhun

Tosin tulevaisuuden coneissa yleisökin pääsee kunnon herrarotutunnelmiin, sillä näiden kaameiden taviksien ei voi enää kauaa antaa pilata kaikkien kunnon ihmisten con-kokemusta, joten heidät pitää tarhata! Tässä sen nyt sanon: Tulevaisuuden coniin ei ole asiaa ellet cossaa Janne Kemppiä. Toistan: Tulevaisuuden coneihin ei ole asiaa ilman Janne Kemppi -pukua! Kiitos.

Mitä tälle kasvavalle ongelmalle siis oikeastaan voi tehdä? Itselläni ei ole mitään sitä vastaan jos teini-ikäiset testailevat oman seksuaalisuutensa rajoja, mutta minua kyllä ärsyttää jos en pääse conissa kulkemaan eteenpäin sen takia että Sasuken on juuri sillä hetkellä pitänyt harrastaa kuivanaintia Lighto-saman kanssa – jalkojeni juuressa. Ongelma on myös se että touhun kieltäminen nuorilta tekee siitä entistä viehättävämpää nuorten saadessa tehdä jotain kiellettyä, joka on vain tyhmää jos haluaa konkreettisesti tehdä asialle jotain.

Näinpä ollen päähäni tuli kuva, suoranainen näky, joka valaisee taivaan ja maan kuin isä aurinkoinen: Olli. Kyllä! Olli on vastausta kaikkeen, nimittäin Ropeconissa vastaavanlainen “ei viitsittäis kieltää mutta kun on pakko” ongelma on ratkaistu hienosti. Siellä ongelma ei ole niinkään kuivanaintia harrastavat teinit vaan kaiken ikäiset alkoholin kanssa tuttavuutta tekevät henkilöt. Niinpä ammattilaisten KPS-sarjan tuleva maailmanmestari, valkoinen heteromies ja hyvä ystäväni Olli yhtäkkiä antoi minulle vastauksen. Ropeconissa alkoholin ystävät voivat siirtyä alueen viereen nauttimaan varjotapahtuma Rapeconin antimista ja tällä tavoin jatkaa con-kokemustaan conia ja sen vähemmän alkoholia nauttivia häiritsemättä. Vastaavasti ensi Traconin yhteyteen voitaisiin perustaa Trapcon, johon järjestyksenvalvojat voisivat teinilaumat ohjata harrastamaan seksuaalisuutensa löytöretkiä.

Skeletor

Ja taas on yksi ihmisten ongelma ratkaistu! Animeteinit ovat kiltisti yhdessä paikassa kaikkien kivojen setien kuvattavissa ja Trapconin virallinen suojelija PedoBear voi vain hyväksyä! Maailma pelastuu!

Loppukaneettina todettakoot, etteivät järjestyksenvalvojat ja järjestäjät halua tehdä sääntöjä, jotka saavat kävijät tuntemaan olevansa natsien työleirillä. Meille riittää että noudatatte preussilaista kuria!

Preussi

P.S. Jos joku rupeaa piirtämään ja julkaisemaan netissä sarjakuvaa tämän suomalaisen hömppäfandomin ihmeellisimmistä draaman käänteistä, niin lupaan kutsua hänet vieraaksi Tracon V:een täydellä kestityksellä.

– Sandi

Explore posts in the same categories: Conit, Cosplay, facepalm, fandom, Järjestäminen

8 Comments on “Post-modernien conien draamasta”

 1. niidel Says:

  Olet, Sandi, hieno mies.

  Mangotarhan arvo silmissäni nousi juuri yli yhdeksän tuhannen. Paraatikuva saattoi vaikuttaa.

  Jatkakaa samaa rataa. A++!!

  ps. ketunkorvat ja lei ovat hankinnassa.

 2. Jussi Nikander Says:

  Kiits vaan. Ny täälläkin on facepalm -tagi. Mihin maailma on menossa? Tätä vauhtia ollaan kyllä kohta Konalassa.

 3. hrst Says:

  Hyvä hyvä!

 4. WuMing Says:

  All hail the arrival of the holy TrapCon! <3

 5. Kyuu Eturautti Says:

  Vetoan kaikkiin osapuoliin.

 6. Kaj Sotala Says:

  😀

  Hieno kirjoitus. Tehkäämme juuri näin.

 7. Siikakala Says:

  Kyllä! Asiaa alusta loppuun!

  😀

 8. GL Says:

  Ekojen lauseiden jälkeen kuvittelin etten haluu lukee tätä. MUTTA! Repeilin ihan kybällä. Loistavaa kamaa.