Uskontona conitus

Tässäpä taas näitä “ei ole vintillä kaikki lamput ehjiä” juttuja joita on kiva kirjoitella. Olen nimittäin huomannut, että conien ympärillä sitä tulee allekirjoittaneesta kovin ritualistinen. Oli sitten menossa käymään, puhumaan tai jotain oikein tekemään, conien läheisyys saa muuttamaan elintapoja oudosti. Kirjoittelin aiheesta aikanaan ja huomaan että tavat eivät ole muuttuneet. Ehkä on hyvä, että kirjoitan valikoituja paloja uudestaan jotta tajuan mitä teen.

Kauppareissulta tulee mukaan pullo tyrnimehua, normaalia enemmän piimää, halvimpia mahdollisia salaattiaineita, laatikollinen Vita Novaa ja puolen vuoden satsi riisiä, ettei varmasti lopu kesken. Tyrnimehusta tehdään ennen conia kiisseliä, conipäiväksi juotavaa ja lopuista tehdään tyrnimöpsyjä (*1) conin päätyttyä. Vita Nova on suosikkienergiajuomani ja johtuen sen vähän rehellisemmästä valmistusainelistasta, uskallan sitä juodakin conipäivänä. Lisäksi siinä lukee Vita. Piimällä rauhoitetaan vatsaa siinä missä riisiä ja salaattia voi mahdollisesti syödä.

Stressiä lievitetään tekemällä jutut hyvissä ajoin etukäteen. Omalta osaltani se on tätä nykyä lähinnä paperitöitä, kun huolehdin pitkälti tulosteista. Lisäksi tarvikevarastosta vastaaminen tarkoittaa sopivien tarpeiden kaivamista esille siitä eeppisestä kaaoksesta. Tiesittekö muuten, että meillä on Traconin jäljiltä yksi laatikko, jossa on housuja ja boffereita? Nyt tiedätte.

Jostain syystä kotona kokkaaminen (minulle hyvin harvinaista) helpottaa myös oloa. Sen sijaan ulkona syöminen ennen conia tuntuu jotenkin väärältä, mikä on myös minulle harvinaista. Itse asiassa Dineriin alkaa jo olemaan kaipuu.

Tärkeä juttu on myös ihan klassista peruspsykopatiaa. Kerrataan asioita, mitä aikoo tehdä conin jälkeen. Jemmassa on pari leffaa, viiden litran oluttynnyri, keveämpi työaikataulu ja uutta rautaa näperreltäväksi. Conista yleensä tulee myös ostettua jotain kivaa. Saunassa tullee myös viihdyttyä hetki jos toinenkin. Uusi (minulle) harrastus on istua alas kuuntelemaan radiota pariksi tuntia. Jokainen jotain hyödyllistä elämässään tehnyt tietää, että aikaansaamisen ilo on melkoisen suuri. Sen jälkeen kelpaa juhlistaa. Kenties se onkin suurin etu monista uusista coneista Suomeen – saamme henkisen tason lottovoittajia lisää kymmenittäin.

Johtuuko näistä vai muista, nykyään ennen coneja on jopa rauhallinen mieli. Toki parempi arvaus syyksi voisi olla se, että nykyään coneissa pyrkii hakemaan tehtäviä joissa on enemmän tekemistä, vähemmän vastuuta. Loppujen lopuksi duunarin työ on yllättävän palkitsevaa. Sen myötä coneista voi jopa nauttia enemmän.

(*1) Tyrnimöpsy

2 cl Koskenkorvaa
2 cl lantraamatonta tyrnimehua

Sekoita ainekset shottilasissa hyvin. Juo pohjanmaan kautta.

-Kyuu

Explore posts in the same categories: Conit, Keventävä

4 Comments on “Uskontona conitus”

 1. dundundun Says:

  Olen ihmetellytkin riisin suosiota, olen “vertaillut” eri riisejä ja NUUDELEITA ja todennut nuudelit uskomattoman paljon paremmiksi. Miksi?

  -Helpompi valmistaa.
  -Helpompi syödä pitkiä nuudeleita.
  -Paremman makuista (mielipide).

  Vatsalle molemmat tuntuvat samoilta, mutta nuudelit myös tuntuvat menevän alas helpommin, riisi tuppaa tuntumaan kuivalta nieltävältä.

 2. Kyuu Eturautti Says:

  Olen varmaan aika ketun huono otaku kun olen syönyt nuudeleita vain kaksi kertaa koskaan, joista toinen kerta maustamattomia. Se ensimmäinen kerta tuntui siltä, kun niihin nuudeleihin olisi laitettu painoonsa nähden tuplamäärä suolaa. Ei palkinnut. Kuulemma valitsin huonoa merkkiä – en epäile.

  Riisinkeitin talossa sen sijaan tekee ihmisestä hyvin omituisen ja mystisen olennon. Lasken sen myötä riisin kuuluvan mainiosti laiskan ihmisen ruokavalioon.

 3. dundundun Says:

  En ole ikinä maistanut niitä paksuja nuudeleita, jotka ovat Japanissa se juttu, mutta näitä kaikkialta löytyviä kapeita nuudeleita tulee syötyä paljon. Mausta se vielä, että minusta ei nuudelit saatika riisi maistu yhtikäs miltään “raakana”, vaan pitää riittävästi soijaa/soijan sisaruksia, ketsuppia ym. heittää mausteeksi.

  Esim. pieniä paloja kananlihaa, HP-kastiketta joka on hyvin lievästi kirpeää ja vähän teriyakia ja nuudeleita, tai chili con carne nuudeleilla.

 4. Kyuu Eturautti Says:

  Kulinaristinen vinkki on sijoitettu taktiseen lokeroon korvan lähistölle. Multisilta kiittää.